CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC

Go Back   CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC > Software > Mozaik Software

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-24-2013, 04:40 PM
dustboy dustboy is offline
Camaster Owner
 
Join Date: Aug 2013
Location: San Leandro, CA
Posts: 132
Default Mozaik made Y coord way out of limits

Running some nested parts. In the attached program, it gives a drilling location that is Y113. I only have a 4x8 table and all materials are listed as 48x96.

Mozaik is running a PP for the Cobra X3, as approved by Joey.
Attached Files
File Type: tap 1812 Scott st 3-4 Plywood S2.TAP (14.5 KB, 23 views)
__________________
Near West Cabinets

Evan Andersen

Stinger III X3
15 HP FPZ Regen Vacuum
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2013, 04:51 PM
james mcgrew's Avatar
james mcgrew james mcgrew is offline
Administrator, (MOD, KOTR)
 
Join Date: Sep 2008
Location: ridgeway sc
Posts: 6,560
Default

check material size in moziak
__________________
James McGrew
CAMaster ATC 508
The principle of Measure twice cut once has not been replaced by a CNC

www.mcgrewwoodwork.com

https://www.facebook.com/pg/Mcgrew-W...=page_internal

Camera 1 ATC Closeup !
https://video.nest.com/live/esNTrZ
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2013, 05:07 PM
dustboy dustboy is offline
Camaster Owner
 
Join Date: Aug 2013
Location: San Leandro, CA
Posts: 132
Default

All materials are 48x96. On the nesting diagrams the sheet is 4x8.
__________________
Near West Cabinets

Evan Andersen

Stinger III X3
15 HP FPZ Regen Vacuum
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2013, 05:19 PM
james mcgrew's Avatar
james mcgrew james mcgrew is offline
Administrator, (MOD, KOTR)
 
Join Date: Sep 2008
Location: ridgeway sc
Posts: 6,560
Default

Not making sense the software not the machine determine location ???
__________________
James McGrew
CAMaster ATC 508
The principle of Measure twice cut once has not been replaced by a CNC

www.mcgrewwoodwork.com

https://www.facebook.com/pg/Mcgrew-W...=page_internal

Camera 1 ATC Closeup !
https://video.nest.com/live/esNTrZ
Reply With Quote
  #5  
Old 11-24-2013, 07:44 PM
dustboy dustboy is offline
Camaster Owner
 
Join Date: Aug 2013
Location: San Leandro, CA
Posts: 132
Default

Yeah, weird bug. Like there were three drawer slide holes off the board. I just changed the G code to have those lines hover over y90.

I ran three more sheets of cabinet parts after that, no problems.
__________________
Near West Cabinets

Evan Andersen

Stinger III X3
15 HP FPZ Regen Vacuum
Reply With Quote
  #6  
Old 11-24-2013, 09:28 PM
Mick Martin's Avatar
Mick Martin Mick Martin is offline
CAMaster Cobra Owner (MOD, KOTR)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Snohomish, WA
Posts: 3,367
Default

I don't use the program Mozaik but check your layout, the tap is generated from the CAD program ..... I suspect you might have done something wrong go over you files again, otherwise contact Mozail.
__________________
Mick Martin
mickmartin3@comcast.net
CAMaster Cobra 508 ATC + Recoil + Popup Pins
Digitize Touch Probe
Wincnc Handheld Serial Keypad + Wireless Pendant
Hurricane vacuum
WinCNC + Aspire 9 + PhotoVCarve + EnRoute 5
www.customarchitecturalsignage.com
www.mickmartinwoodworking.com/

The search function on the forum is your best friend!
Reply With Quote
  #7  
Old 11-24-2013, 10:11 PM
JohnnyCNC's Avatar
JohnnyCNC JohnnyCNC is offline
Camaster Owner
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,136
Send a message via Skype™ to JohnnyCNC
Default

Very doubtful that a post processor would ever set or limit the table size or part size.

Not familiar with Mozaik, so I can't really go beyond there.
__________________
JohnnyCNC
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.