CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC

Go Back   CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC > CAMaster Machines > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-15-2017, 06:25 PM
jbiddle jbiddle is offline
CAMaster Owner
 
Join Date: Feb 2012
Location: Canton, MI
Posts: 157
Default Can I change the Z speed in tool measure?

Every time my machine measures a tool (FTC), it seemingly takes forever for the Z to lower to the switch. Is there a way to use a rapid Z down to a fixed height and then slow down? Or is there some other way to speed it up?
__________________
James Biddle
Previous CNC-Panther PT-408
15HP FPZ regen w/starter
Auto relief valve
Vectric Aspire
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2017, 07:05 PM
Gary Campbell's Avatar
Gary Campbell Gary Campbell is offline
CNC Tech & Trainer
 
Join Date: Dec 2012
Location: Marquette, MI USA
Posts: 2,702
Default

Yes there is. The "d" parameter in the "G37=" line in the WinCNC.ini. I suggest you look it up in the manual.

This is one of those "live by the sword, die by the sword" settings. You can set a rapid descent distance to speed up short bit measuring. Just know that you could install a long bit and rapid into the switch. (don't ask how I know that)
__________________
Gary Campbell
CNC Technology and Training
The Ultimate Woodworking Machine
GCnC411@gmail.com
https://www.youtube.com/user/Islaww1/videos

"There are 10 kinds of people in the world. Those that understand binary logic, and those who don't"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.