CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC

Go Back   CAMheads CNC Router Forum By: CAMaster CNC > The File Swap Meet > Vectric 3D Files

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-24-2013, 02:11 PM
David Flake David Flake is offline
Stinger III Owner
 
Join Date: Jun 2012
Location: Chickamauga GA
Posts: 102
Default STP Files

Has anyone worked with STP files and can you convert the files into Aspire?
__________________
Fair Winds and Following Seas

David Flake
DCWoodcrafts.com
423-693-4466
Chickamauga GA

Stinger 3 with Recoil
Aspire 4.0 and PhotoVCarve
Reply With Quote
  #2  
Old 08-24-2013, 03:04 PM
james mcgrew's Avatar
james mcgrew james mcgrew is offline
Administrator, (MOD, KOTR)
 
Join Date: Sep 2008
Location: ridgeway sc
Posts: 6,735
Default

Do you mean .STL ?
__________________
James McGrew
CAMaster ATC 508
The principle of Measure twice cut once has not been replaced by a CNC

www.mcgrewwoodwork.com

https://www.facebook.com/pg/Mcgrew-W...=page_internal

Camera 1 ATC Closeup !
https://video.nest.com/live/esNTrZ
Reply With Quote
  #3  
Old 08-24-2013, 04:43 PM
David Flake David Flake is offline
Stinger III Owner
 
Join Date: Jun 2012
Location: Chickamauga GA
Posts: 102
Default

No Jim, my son uses STP files and was telling me it is True 3D. Of course he is a Manufacturing Engineer and knows a lot more than I do about these areas. We where wondering if we can import or change a STP file into a STL or something else in Aspire.

I figured I would ask here first and then go to the Vectric forum.
__________________
Fair Winds and Following Seas

David Flake
DCWoodcrafts.com
423-693-4466
Chickamauga GA

Stinger 3 with Recoil
Aspire 4.0 and PhotoVCarve
Reply With Quote
  #4  
Old 08-24-2013, 07:04 PM
bmilam bmilam is offline
CAMhead Legend
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 190
Default

I have used some online sites to convert files before and worked good for me. I don't have one book marked on this computer though
Reply With Quote
  #5  
Old 08-24-2013, 09:03 PM
Bret Davis Bret Davis is offline
CAMhead Friend
 
Join Date: Nov 2012
Location: Clio, Michigan
Posts: 11
Default

Stp files can be converted to STL files. The best way is to use a 3d program like Solidworks or Inventer. I use solidworks everyday and these are easily converted to stl. If you want I can convert them no problem.

Let me know
__________________
Bret Davis
Owner
Stinger I With Recoil
Performance Package
3.25 HP Porter Cable & Counter Balance
Aspire
WinCNC
Solidworks
AutoCad
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2013, 06:44 PM
JohnnyCNC's Avatar
JohnnyCNC JohnnyCNC is offline
Camaster Owner
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,148
Send a message via Skype™ to JohnnyCNC
Default

I've heard there's a free program called FreeCad that can convert the file to STL.

I can't say I've used it, but I've heard it'll convert the file. I just looked, it's 101 mb.

Good luck.
__________________
JohnnyCNC
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.